Drogháború, drogkereskedelem és Gyermekhadsereg - van választásuk?

Mit csinálnak a Szcientológusok ezzel a dologgal? Drogháború, drogkereskedelem és gyermekhadsereg - van más választásuk?
(Fotó: Mészáros Pálma Daniel Santos a Magyarországi egyház képviselőivel) Kolumbiából érkezett Miskolcra a hátrányos helyzetű gyermekek részére megrendezett ifjúsági napra Daniel Santos Humanitárius Nagykövet. Daniel társadalomjobbító tevékenységéért tiszteletbeli doktori címet kapott hazájában: többek között segít a fiataloknak drogmegelőző előadásokkal, és utat mutat nekik egy bűnözésmentes élet felé. Saját maga is nehéz körülmények között nőtt fel, de eldöntötte, hogy változást fog hozni Kolumbiában, segítve a fiatalokat, hogy kiutat találjanak egy jobb élet felé. Kolumbiában a lakosság 43%-a mélyszegénységben él, de a nemrég véget ért drogháború is nyomot hagyott az országban. Nagy kihívást jelent, hogyan tudják visszavezetni a drogokkal üzérkedő gerilla hadseregekből megmentett fiatalokat a normális életbe. Kolumbiában körülbelül 10 éve indult egy rehabilitációs program, ahol felnőtteket és gyermekeket segítenek, hogy kiszakadjanak a drogkartelek kezei közül, és újra a társadalom hasznos részévé váljanak. Erről a sikeres programról mesélt Daniel Santos, aki bemutatta Az út a boldogsághoz kiskönyvet, amely egy nem vallásos erkölcsi útmutató, 21 szabályban foglalja össze az alapvető emberi értékeket. Itt Magyarországon nincsenek drogháborúk, de a kábítószer egyre inkább terjed az ifjúság körében. A fiatalok rengeteg veszélyes kísértésnek vannak kitéve, a filmekből és néha pop zenei számokból próbálják tanulni az életet, ami nem mindig a tisztességről szól. A drogok csábítása, a bűnözés növekedése egyre nagyobb kihívást jelent a szülőknek, nem beszélve a hátrányos helyzetű gyermekekről, ahol a szülők figyelmét a mindennapi megélhetés teljesen leköti, így ezeknél a gyermekeknél még jobban fennáll a drogprobléma. L. Ron Hubbard “Az út a boldogsághoz” című kiskönyve egy nemvallásos jellegű írás a helyes és helytelen fogalmak érthető tisztázására, amely segít eligazodni nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is az élet viharos helyzeteiben. A Szcientológia Egyház szívén viseli a fiatalság jövőjét, ezért hívta meg Daniel Santost, hogy megossza velünk sikeres programját az ifjúság életre való felkészítésével, és a drogmegelőzéssel kapcsolatban. A résztvevőket egy kellemes hangulatú, zenés, táncos rendezvénnyel fogadták, hogy a komoly téma ellenére egy vidám napon vegyenek részt. Fontos, hogy a gyermekek a mai nehéz időszakokban is tudjanak gyermekek maradni, önfeledten szórakozni, feltöltődve mehessenek haza, és magukkal vigyenek egy üzenetet: Van kiút a nehézségekből. Az a társadalom, amely elveszti a képességét, hogy különbséget tegyen helyes és helytelen között, a káosz mocsarába süllyed. Ezért fontos, hogy a fiatalok iránymutatást, az életre való felkészítést, erkölcsi fogódzkodót kapjanak, hogy később saját maguk képesek legyenek helyes döntéseket hozni életük fontos kérdéseiben.
Egy Önkéntes segítői hálózat a magukra hagyott picikért: Úgy bánj Másokkal, ahogy te szeretnéd, hogy bánjanak Veled! Kövess a Facebook-on is: Menj a Blog főoldalára és olvasd el a többi érdekes cikket is! https://napimanyi.blogspot.hu/

Megjegyzések

  1. https://napimanyi.blogspot.com/2018/04/danny-blue-mentalista-leolvasta-vereb.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése