Zsuzsa és Bendegúz sorsa 500.000 forinton múlik Segíts ha más nem egy megosztással

Két országban hontalanul... Így osztom meg ezt a bejegyzést, semmit sem változtatok. (Annyi csak, hogy 500 ember 1000 Ft-tal már megoldotta a dolgot.) "Szerettem volna név nélkül, arc nélkül beleordítani a világba a bánatom..."(A fotó illusztráció)
Zsuzsa és Bendegúz sorsa 500.000 forinton múlik, hogy a kisfiú az édesanyjával, vagy egy szlovák gyermekotthonban nő fel, vagy él évekig anya nélkül. Kálváriájuk kicsit több mint 2 éve kezdődött. A kisfiú Szlovákiában született, kettős állampolgár. (Apuka szlovák, anyuka magyar) Majd mikor a kis Bendegúz 1 éves volt, hazaköltöztek Mo.- ra. Az apuka azonban "honvágyra" hivatkozva visszament Szlovákiába. Ekkorra sajnos a kapcsolatuk is megromlott már. A férj inni kezdett, nem járt be dolgozni. Rettegésteli, feszült, függő élet volt már vele. Zsuzsa egy fertőtlenítő üzemben (Csongrád megye) munkát kapott és a cég apartmanjaiban elhelyezést a kisfiával. A kisfiú bölcsödés, majd idén január óta óvodás. A cég azonban eladta a telephelyet, az apartmanlakásokkal együtt. A munkahely új helyre költözött, Zsuzsa állása megmaradt, de a lakhatásuk nem. Az új helyen csak munkásszálló jellegű elhelyezés van, ahová gyerekkel nem mehet. Félretett pénze nincs, hónapról hónapra élnek. Próbált önkormányzati lakást igényelni, de elutasították a kérelmét. Hitelt nem tud felvenni, mert mikor hazaköltöztek, személyi kölcsönt vett fel, amivel elmaradásba került amikor egyedül maradt Bendegúzzal, emiatt most is tiltják a fizetéséből. A kisfiú után nem kap családi pótlékot, mert ahhoz ügyvédre lenne szükség, hogy a szlovák és magyar állam megegyezzen hol fog a tárgyalás lezajlani a gyermekelhelyezés és tartásdíj megállapításáról. Majd ha erről határozata lesz, utána követelheti a gyerektartást és igényelheti a családi pótlékot. Ügyvédre nincs pénze.
(a fotó illusztráció) "Nem akarom elhinni, hogy csak az a megoldás létezik, hogy elviszik a kisfiam." Jelen állás szerint ugyanis, ha július 31- ig nem rendeződik a lakhatásuk, akkor a gyámügy egy szlovák gyermekotthonban helyezi el a kis Bendegúzt átmenetileg. Ez akár évek is lehet... Az apuka ugyanis az elmúlt 2 évben egyszer jelentkezett, láthatást kért, el is jött és elvitte a kisfiút játszótérre, ahonnan a rendőrség hozta haza. Koszosan, kakis pelenkával, ugyanis az apuka egy kocsmában ivott, illuminált állapotban volt, így a rendőrséget értesítették. Veszélyeztette a kisfiút. Emiatt az apukához nem kerülhet. Egy megoldást azonban találtunk: Van ott helyben a faluban egy 2 szoba, konyha összkomfortos tanya, ami 500.000 forintért eladó. Ha ezt meg tudjuk venni az életük megoldódik és együtt maradhatnak. Tudjuk, hogy ez nagy összeg, de azt is tudjuk, hogy ez a közösség képes erre. A vételár felét a jövőhétre kellene előteremtenünk, a másik felét július 31- ig. Nem engedhetjük, hogy szétszakítsák őket! Az anyuka bármilyen jogi segítséget, tanácsot is szívesen fogad. Kérjük aki teheti segítsen nekik 🙏 Anyák az Anyákért Alapítvány Magnet Bank: 16200120-18534991 Ha külföldről utalnál: SWIFT: HBWEHUHB IBAN: HU 61 1620 0120 1853 4991 0000 0000 Közlemény: segítek hogy sikerüljön Ajánló: www.nemecmariann.hu

Megjegyzések