Döbbenetes! Állami gondozás és mélyszegénység, vajon van remény az ő számukra?

Mit mond a mélyszegénységről Az "ÉV EMBERE 2023" a most 25 éves Galamb Alex? A Szcientológia Önkéntes Lelkészek díszvendégül hívták miskolci Családi Napjukra a 2023 az
Év Emberét, Galamb Alexet - ahol azt is megtudhattuk, hogy lehet bármilyen nyomorúságos helyzetből talpra állni gyermeknek, felnőttnek egyaránt! Kérlek juttasd el a jóhíreket is a világba! Oszd meg a cikkket és támogass egy szebb jövőt! Galamb Alex, aki idén, a 25-dik születésnapján vette át “Az Év Embere” címet hátrányos helyzetű és szegény sorsú gyermekek mentorálásáért, immár 3. alkalommal hozta el kis pártfogoltjait a miskolci Szcientológia Önkéntes Lelkészek rendezvényére. Alex önkéntesen választotta az állami gondozást 14 esztendős korában, és azóta, mint a mesében a legkisebb fiú: arany szíve, éles esze, szorgalma révén feltört az életben. Ha nem így lett volna, most nem létezne ez a gyermeksegítő mozgalom, amelyet a lezárásokkor, 2020-ban megálmodott. A "Sütni Jó" kampánnyal indult minden, amely a gyerkőcöknek bemutatja és elérhetővé teszi a pék és cukrász szakmát, Alex szíve csücskét. Közben a kampány Alapítvánnyá nőtte ki magát, és a Galamb Pékség és Sütöde az emberek jóvoltából Hernádnémeti közösségi sütödéje lett. Példát mutatni más szakmáknak is Milyen könnyű lenne a társadalomnak, és mennyi büszkeséggel töltené el az állampolgárt, ha csökkenne a segélyek szükségessége! Igen, ez az álom! Ilyen és ehhez hasonló rendezvényekkel is közelebb juthatunk hozzá. Ahogy Alex nyilatkozta: "A kiszolgáltatottság, a szegénység kikopik, ha az ember dolgozik, és szakmát szerez! Nem kell diplomásnak lennie! Ha van munkája és szereti a családját, bármi lehet belőle!" Az Év Embere immáron 5000 gyermekkel találkozott, és számtalan előadással örvendeztette meg a magyarságot az elmúlt 3 évben: az intézetből való kitörésről, a siker, a becsület útjáról, a tanulás, a munka becsületéről és az integrálódás fontosságáról beszélt. Most más szakmákból is keres hasonszörű szakikat, akik szívesen kinevelnék a jövő heggesztőit, burkolóit, mentőápolóit! "Mindenki jó valamiben, csak meg kell találnunk, miben! Ha hozzátesz valamit a társadalomhoz, már rossz ember nem lehet!" - Galamb Alex, Az Év Embere, 2023. Alex idén 20 lurkóval érkezett, és tervezi a részvételt a következő miskolci rendezvényen is! A kedves olvasót is szeretettel látják a Szcientológia Önkéntes Lelkészei, családostól! Idén már Debrecenből is érkezett 3 család!
Természetesen a június 10-i szombati program főleg a kikapcsolódásról, és az élménygyűjtésről szólt, ahogy ezt az egész napos izgatott gyermekzsivaj is tanúsította, valamint a fénylő szemek és kincset érő új barátságok. A szórakozást a Szcientológia Önkéntes Lelkészek profi csapata biztosította: természtesen nem maradhatott ki az ugrálóvár, arcfestés, csillám tetoválás, buborék fújás, kincsvadászat, kötélhúzás, játékos szülő/gyerek sport foglalkozások együtt versenyezve, küzdve, prüszkölve kacagva. De nemcsak a szórakoztatás, a gyermekek segítése is célja volt ennek a napnak, különös tekintettel a szegény sorsú, hátrányos helyzetű csemetékre. Ezért komoly hangsúlyt fektettek a szervezők az előadásokra. Megdöbbenne a kedves olvasó, ha tudná, hogy az általam már meginterjúvolt sikeres jótékonysági mozgalmak vezéralakjai közül nem egy származik elkeserítően szegény sorból, nevelődött állami gondozásban, ahogy Alex is. Az üzenet: ki lehet emelkedni, ki lehet emelni ebből a gyermekeket! Egyik előadónk, Mona foglalta össze frappánsan "segítségről" szóló előadásában: "A segítség ott van minden lényben, függetlenül attól, hogy a kis teste hány éves!" Tündéri volt, ahogy ez alatt az előadás alatt a picúrok sorra érkeztek a színpadra, hogy elmondják a mikrofonba, mennyiféleképpen segítettek nekik a szüleik!" A válaszok gyakran viccesek voltak, de mindig, mindig meghatóak! Aztán természetesen azt a kérdést is boldogan megválaszolták, hogy hogyan segítik Ők maguk aput és anyut! Nos, a varázslat működött! Azonnal gyerekek rohantak a szervezőkhöz, hogy hogyan segíthetnének legalább a pakolásban! Szaladtak vizet hozni az arctetoválós hölgynek, és isteni hotdogot is ketchuppal, ahogy ő szereti!
Legközelebb is időben értesítjük Önöket a közösségi médiában, reméljük hogy hamarosan még több gyermek és felnőtt arcára csalhatunk széles mosolyt! #Galambalex #évembere #államigondozás #lehetőség #túlélni #szcientológia
Menj a Blog főoldalára és olvasd el a többi érdekes cikket is! https://napimanyi.blogspot.hu/ Ajánlott könyv Nagyon sok jó könyv van a piacon. Miért pont ezt szeretnéd most azonnal elolvasni? A Sárkány és Főnix: Tükörlelkek c. könyvet? Íme, a titok: Egy különleges hullámhosszon kommunikálnak az írások. Az esztétika, mese és mágikus világ hullámhosszán. Szereplői: mind te vagy. Átöleli a mindenség varázslatát, a teremtő energiákat. Feléleszti a benned lévő gyermek tiszta tudását és érzékelését. Felébreszti benned a MÁGUST. Máshogy érted meg a VILÁGOT. Olyan mesék, amik valójában nem mesék, minden szavuk igaz. Tudom, mert ott voltam mindegyiknél. Úgy adja neked vissza az erődet, hogy észrevételül kúszik be a hétköznapjaidba, és garantáltan nem egyszer fogod levenni a polcról. Minden napra tartogat egy csodát számodra. Megszólítja a lefeslőbb É N-edet és újra játékba hívja. Ez nem csak egy könyv, ez maga a varázslat, amire olyan régóta vágytál. Rendelhető:

Megjegyzések